Mainos
Mainos

Ihalaiselta tukea Vuorenmaan globalisaatiokokoukselle

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen kannattaa Erkki Vuorenmaan ehdotusta järjestää globalisaatiokokous.

Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen kannattaa Metallityöväenliiton puheenjohtajana Erkki Vuorenmaan ehdotusta järjestää globalisaatiokokous, jossa keskeiset päättäjät hakisivat yhdessä keinoja kansainvälisen talouden haasteisiin vastaamiseksi.

Sen sijaan Teollisuuden ja Työantajien keskusliiton TT:n johtaja Seppo Riski katsoi Ylen Aamu TV:ssä, että ensin olisi katsottava meneillään olevien vastaavien selvityshankkeiden lopputulos.

- Kun tämä prosessi on viety loppuun. Silloin tullaan siihen tilanteeseen, että mitkä ovat johtopäätökset. Millä mallilla se tehdään, se jää nähtäväksi. Tähän väliin en näe enää uutta seminaaria tai muuta oikein järkeväksi, Riski sanoi.

Ihalaisen mukaan Vuorenmaan havainto oli hyvä, koska kansallinen globalisaatiostrategia on meneillään ja sen on määrä valmistua vuodenvaihteeseen mennessä.

- Vuorenmaan ideahan oli se, että kun tämä työ valmistuu, sitten katsottaisiin yhteisiä johtopäätöksiä ja kansallisia tavoitteita sekä kilpailukyvyn kannalta että myös sen ongelman kannalta, että Suomi on tänä päivänä maa, jossa suomalaiset yritykset investoivat enemmän ulkomaille kuin kotimaahaan, Ihalainen sanoi.
Vuorenmaa esitti kokousta eilen. Hänen mukaansa yhteiskunnan keskeiset päättäjät tulisi saada yhdessä selvittämään tavoitteita ja keinoja, joilla kansainväliseen kilpailuun ja muihin tulevaisuuden riskeihin voidaan vastata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot