Mainos
Mainos

Ihmisen virtsa auttaa kasveja kasvamaan

Ihmisvirtsaa voidaan käyttää lannoitteena vihanneskasveilla. Tutkija Surendra Pradhan tutki väitöstutkimuksessaan virtsan vaikutusta vihannessadon kasvuun. Nepalilaisen Pradhanin väitöskirja tarkastetaan tänään Kuopion yliopistossa.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että pelkällä virtsalannoituksella tai virtsan ja tuhkan sekoituksella kasvien kasvunopeus ja sato olivat paljon suurempia kuin lannoittamattomilla kasveilla. Esimerkiksi kaalisato oli virtsalannoituksen alueella 64 kg suurempi kuin mineraalilannoitteella - ja jopa 256 kg suurempi kuin kokonaan lannoittamattomilla koeruuduilla.

Yhden ihmisen vuotuisella virtsamäärällä voitaisiin lannoittaa yli 60 000 tomaatin tainta.

Tutkimuksessa kasvatettiin virtsan avulla kaalia, kurpitsaa ja tomaattia sekä Kuopiossa että Nepalissa.

Prahdanin mukaan varsinkin kehitysmaissa ulostusjätteet voitaisiin hygienisoida ja saada näin niistä ravinteita käyttöön. Tämä voisi vähentää ympäristön saastumista ja lisäksi turvattaisiin yhä enemmän ravintoa nälkäisille ihmisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme