Mainos
Mainos

Ihmiset ostaisivat talvivaatteita — kaupoissa myydään jo keväthepeniä

Vaatekaupoissa myydään jo kevätmekkoja, vaikka monen tekee mieli kääriytyä villapaitaan ja toppahousuihin.

Muotikaupan liiton toimitusjohtaja Yrjö Gorski kertoo, ettei vaatekaupoissa osattu varautua harvinaisen pitkään jatkuneisiin kireisiin pakkasiin.

— Talvivaatteille on edelleen kysyntää, mutta niiden tarjonta on vähissä. Ennen kaikkea valikoiman laajuus on ollut tänä talvena selkeä ongelma vähittäiskaupalle. Nor maalisti tähän aikaan vuodesta pakkaset alkavat hellittää ja kysyntä lämpöisille kaulaliinoille ja villapuseroille on vähäisempää. Tänä vuonna näiden kysyntä tuntuu jatkuvan.

Gorski kertoo, että ei oota on jouduttu sanomaan osalle asiakkaista jo joulukuun loppupuolella.

— Kovia pakkasia on ollut koko Euroopassa, joten myös täydennystilausten saaminen on ollut hirveän vaikeaa.

Jotain on joka tapauksessa laitettava esille.

— Kun kevätvaatteet tulevat sisään, on selvää, ettei liikettä voi tyhjiltään pitää, Gorski sanoo.

Vaatekaupat vakuuttavat: Kevätvaatteet kiinnostavat

Vaatekauppa Zaran Suomen kenttäpäällikkö Emilia Lyytikäinen kertoo, että paksumpia villapaitoja on kysellyt muutama asiakas.

— Mallistoissa on otettu huomioon erilaiset säät, vaikka ihan untuvatakkeja ei enää ole valikoimissa. Kevätmyynti on lähtenyt oikein kivasta käyntiin.

Vaateketju Lindexin Suomen maajohtaja Eveliina Kääriän mukaan kevätmalliston suosikkituotteena ovat olleet juuri neuleet. Hänen mukaansa kevään ensimmäiset muotiuutuudet ovat kiinnostaneet asiakkaita. Lämpimiä säitä kuitenkin odotetaan.

— Kevään mallistomme on kokonaisuudessaan myymälöissämme tulevan kuukauden aikana ja toivottavasti saamme silloin jo nauttia muodista auringon paisteessa ja keväisissä lämpötiloissa.

Hiihtolomamatkat ovat kauppiaan onni

Sitä, johtaako kevätvaatteiden vähäisempi kysyntä entistä suurempiin ja aikaisempiin alennusmyynteihin juhannuksena, Gorski ei osaa vielä ennustaa.

— Pitää katsoa, miten kevätmyynti lähtee liikkeelle. Se on paljon kiinni siitä, miten kuluttajat ottavat uudet tuotteet vastaan. Jos ne ovat kiinnostavia tuotteita, ei alennusmyynteihin ole kovin paljoa jäämässä. Kesäkuuhun on vielä monta kuukautta

Gorskin mukaan vaatekauppiaiden onnena on viime viikkoina ollut matkustelu ja hiihtolomat.

— Ennen matkalle lähtöä moni täyttää laukkunsa niin, että otetaan huomioon kohdemaan olosuhteet. Luojan kiitos myös sen takia asiakasvirtaa on ollut ihan mukavasti liikkeissä, vaikka pakkanen paukkuu itse Suomessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme