Mainos
Mainos

Ihmiset paheksuvat, mutta roskaavat itse

Roskaamiseen liittyvien asenteiden ja käyttäytymisen välillä on ristiriita. Ihmiset paheksuvat muiden roskaamista, mutta vähättelevät omaa osuuttaan, todetaan Helsingin kaupungin teettämässä tutkimuksessa.

- Tilaisuus tekee varkaan. Ihmiset eivät hyväksy roskaamista, mutta heittelevät roskia ympäriinsä esimerkiksi elokuvateattereissa ja yleisötapahtumissa, tutkija Risto Haverinen kertoo.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto teetti kyselyn, koska roskaamisen aiheuttamat kustannukset ovat kasvaneet jatkuvasti.

- Roskaamisen kustannuksista ja vaikutuksista yleiseen viihtyvyyteen on tärkeää keskustella kouluissa ja kotona. Eri ikäryhmille on puhuttava heidän ymmärtämällään tavalla ja heille sopivissa medioissa, Haverinen linjaa.

Verkkokyselyyn vastasi 1024 helsinkiläistä. Lisäksi aineistoa kerättiin 555:ltä peruskoulun kahdeksasluokkalaiselta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot