Mainos
Mainos

Ihmisiä saattaa liidellä alasti taivaalla – mistä ihmeestä tässä on kyse?

Helsingin Kaivopuistossa tehdään ensi keskiviikkona mahdollisesti jotain hyvin poikkeuksellista. Poliisi saattaa kuitenkin lyödä kapuloita rattaisiin erikoiselle suunnitelmalle.

Tunnin aikana noin kymmenkunta ihmistä aikoo hypätä alasti benji-hypyn 110 metrin korkeudesta. Tempausta järjestävän Sky Breakersin Pia Virtasen mukaan tämä on ensikertaista Suomessa.

– Meiltä on 23 vuoden aikana joka vuosi kysytty, pääseekö hyppäämään benji-hypyn alasti. Olemme aina vastanneet, että ei. Nyt kuitenkin päätimme tämän mahdollisuuden järjestää kysynnän takia, tapahtumajärjestäjä Virtanen toteaa.

Poliisi suhtautuu ajatukseen kuitenkin varauksella.

– Jos alastomuus näkyy laajalle alueelle, ja esimerkiksi nuoret lapset näkevät alastomuuden, niin silloin saattaa tulla kyseeseen sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen. Jos alastomuus on näkyville vain ihmisille, jotka tietävät asiasta etukäteen ja tulevat paikan päälle, niin silloin rikosta ei välttämättä tapahdu, ylikomisario Jaakko Wallenius toteaa Helsingin poliisista.

Hän kuitenkin tähdentää, että poliisin täytyy vielä keskustella asiasta tapahtumajärjestäjän kanssa. Hän arvelee asian ratkeavan ensi viikolla.

Hurja kiinnostus

Sky Breakers sai välittömästi noin parisataa yhteydenottoa alastonhyppyyn liittyen, kun mahdollisuus hyppäämiseen tuli. Vain murto-osa halukkaista pääsee kuitenkin hyppäämään.

– Tunnin aikana noin kymmenkunta ihmistä ehtii hyppäämään. Se tulisi kalliiksi meillekin, jos enemmän ihmisiä hyppäisi alasti. Eli läheskään kaikki innokkaat eivät pääse tätä kokeilemaan, Virtanen toteaa.

Jo tiistaina pari ihmistä pääsi kokeilemaan alasti hyppäämistä. Virtasen mukaan alastomaan benji-hyppyyn ei sisälly mitään erityisiä riskejä.

– Sanomme aina kaikille samat ohjeet, että ei tarraisi köydestä kiinni, Virtanen toteaa.

Hänen mukaansa tempauksesta ei tule kuitenkaan pysyvämpää ilmiötä.

– En usko, että tästä tulee pysyvä asia. Meidän täytyy keksiä aina jotain uutta, Virtanen tähdentää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme