Mainos
Mainos

Ihmiskauppaa 160 maassa

Lapsikaupan torjumista pohditaan sisäministeriön järjestämässä seminaarissa.

Sisäministeriön järjestämässä seminaarissa pohditaan, kuinka lapsikauppaa voitaisiin EU:ssa torjua tehokkaammin. Ihmiskauppaa esiintyy noin kahdeksassa kymmenestä maailman maasta.

-Ensimmäinen edellytys on, että ihmiset, jotka näkee lapsen joka mahdollisesti voisi olla ihmiskaupan uhri, olisivat tietosia ihmiskaupasta. Lisäksi pitäisi olla välineitä ja koulutusta, jotta ihmiskaupan uhrin voitaisiin tunnistaa, toteaa Kristiina Kangaspunta, YK:n huume- ja rikosasioiden toimistosta.

Suomessa rajavartiolaitoksessa ihmiskaupan tunnistaminen on ollut mukana peruskoulutuksessa jo pari vuotta. Tunnistaminen on rajalla kuitenkin äärimmäisen vaikeaa.

-Meidän tutkimuksissa tulimme siihen tulokseen että 161 YK:n 192:sta jäsenmaasta on raportoituja ihmiskauppatapauksia. Eurooppa ei todellakaan ole millään tavalla säästynyt tästä ongelmasta.

Euroopassa ihmiskaupan lähtömaat ovat idässä, mutta esimerkiksi Puola ja Tsekki luetaan sekä lähtö- että kohdemaiksi. Ihmiskaupan uhrit päätyvät pääasiassa länsimaihin.

-Me puhumme nyt kansainvälisestä rikollisuudesta ja kansainvälinen rikollisuus vaatii kyllä kansainvälistä toimintaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme