Mainos
Mainos

Ihmisoikeusraportti: Suomessa yhä puutteita romanien oloissa

Suomi on ratifioinut Euroopan ihmisoikeussopimuksen 12. lisäpöytäkirjan ja vahvistanut rasismin ja rotusyrjinnän vastaisia oikeudellisia käytäntöjä.

Suomessa on edelleen parannettavaa romanien, venäjänkielisten ja somalien oloissa. Myöskään saamelaisten oikeudet alkuperäiskansana eivät ole vieläkään täydellisesti toteutuneet, väittää Euroopan neuvoston asettama riippumaton ihmisoikeustilannetta seuraava toimielin ECRI raportissaan.

ECRI väittää myös, ettei julkinen, varsinkaan poliittinen keskustelu turvapaikkakysymyksistä ole Suomessa kehittynyt ECRIn viisi vuotta sitten julkistetun edellisen raportin jälkeen.

Toisaalta Suomessa on ECRIn mukaan tapahtunut viidessä vuodessa myös kehitystä. Suomi on muun muassa ratifioinut Euroopan ihmisoikeussopimuksen 12. lisäpöytäkirjan ja vahvistanut rasismin ja rotusyrjinnän vastaisia oikeudellisia käytäntöjä. Tämä näkyy esimerkiksi rikoslaissa, jossa on nykyään nimenomainen säännös rasismista rangaistuksen koventamisperusteena.

ECRIn Suomea koskeva raportti julkistettiin Helsingissä tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme