Mainos
Mainos

Ihmissalakuljetus lisääntyi kesällä

Rajavartiolaitos sai vuosi sitten valtuudet tutkia laittoman maahantulon järjestämisiä alusta loppuun.

Ihmissalakuljetus Suomen kautta paisui viime kesän aikana. Varsinkin intialaisia lähestulkoon virtasi laittomasti maahan.

Helsingin rajatarkastusosaston varapäällikkö Petteri Partanen kuvaa, että tilanne pääsi melkein "räjähtämään käsiin". Kesällä 19 intialaista tuotiin laittomasti maahan. Rajavartiolaitos pääsi salakuljetusliigan jäljille, ja yksi johtohahmoksi epäilty mies on vangittu.

Rajavartiolaitos sai vuosi sitten valtuudet tutkia laittoman maahantulon järjestämisiä alusta loppuun. Tarkoitus oli saada lisää tehoa tutkintaan. Uudistus on Partasen mukaan kantanut hedelmää.

Tutkintaryhmä on saanut oikeuden eteen useita kiinalaisia, joista osa on tuomittu törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Kiinalaisten salakuljetusta on pidetty yleiseurooppalaisena ilmiönä. Partasen mukaan ihmissalakuljetuksessa erottuu kolme kansallisuutta: kiinalaiset, intialaiset ja bangladeshilaiset.

Rajavartiolaitos tutkii vuosittain noin kahtakymmentä epäiltyä ihmissalakuljetusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme