Mainos
Mainos

Iisalmen Sanomat: Lypsyrobotti imaisi isännälle jättimäisen puhelinlaskun

Iisalmen Sanomat kertoo kiuruveteläispariskunnan tyrmistyksestä puhelinlaskun tullessa.

Navetan lypsyrobotin ja isännän välinen, langattomaan laajakaistayhteyteen perustuva hälytyslinja oli alle kahdessa viikossa poikinut yli tuhannen euron puhelinlaskun.

Monisivuisen laskun mukaan navetassa sijaitsevan reitittimen sim-kortin kautta oli iltaisin ja aamuyön tunteina oltu yhteydessä 173- ja 172-alkuisiin ajanvietepalvelunumeroihin.

Koska isäntäpariskunta ei epäillyt syylliseksi sen enempää lehmiä kuin lypsyrobottiakaan, se teki asiasta rikosilmoituksen.

– Normaalisti puhelinlasku kyseisestä liittymästä on aivan marginaalinen, koska lypsyrobotin reititin ilmoittaa kännykkään vain ja ainoastaan häiriötilanteesta, maatilan emäntä Sari Tikkanen kertoo Iisalmen Sanomissa.

Tikkasen mukaan lypsyrobotin sim-korttiin ei otettu mitään suojauksia, koska sitä ei käytetä kuin yhteen tarkoitukseen, eikä väärinkäyttö tullut mieleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme