Mainos
Mainos

Iisalmen Sanomat: Talvivaaran uraanista yli 60 muistutusta

Kaivosyhtiö Talvivaaran lupahakemus on aiheuttanut muistutustulvan Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon.

Iisalmen Sanomien mukaan Talvivaara hakee päivitystä ympäristö- ja vesitalousluvalleen sekä ympäristölupaa uraanin talteenottoon. Yksin uraanilupaa koskien aluehallintovirastoon on jätetty kaikkiaan 63 muistutusta, joissa pääsääntöisesti vastustetaan uraanin talteenottoluvan myöntämistä.

Talvivaara antoi uraanin talteenottoon liittyvästä lupahakemuksestaan erillisen vastineen. Kaivosyhtiö toteaa muun muassa, että uraanin talteenotto on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kuin sen jättäminen maastoon. Lehden mukaan yhtiö toteaa, että valtioneuvosto on jo myöntänyt ydinenergialain mukaisen luvan talteenotolle.

Talvivaaran ympäristö- sekä vesitalousluvan tarkistamisesta annettiin 151 lausuntoa ja muistutusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot