Mainos
Mainos

Iisalmi kieltää liikkumisen tornin lähellä - Porvoo analysoi riskit

Porvoossa ja Iisalmessa on ryhdytty toimiin, kun selvisi, että kaupunkien vesitornit muistuttavat Jyväskylän romahtanutta tornia.

Iisalmessa kielletään liikkuminen vesitornin läheisyydessä lippusiimoilla ja kieltotauluilla. Lisäksi Iisalmen Vesi vähentää vesimäärää tornissa, kunnes Jyväskylän turman syy on selvinnyt. Vedenpinnan korkeutta alennetaan lähes kolmanneksella, jolloin täyttöaste putoaa 50-60 prosenttiin.

Iisalmen Veden johtaja Vilho Partanen kertoo, että Iisalmessa seurataan Jyväskylän vesitornionnettomuuden syyn tutkintaa. Lisäksi tornin kuntoa tarkkaillaan silmämääräisesti, kuten aiemminkin on tehty.

Porvoossa puolestaan pohditaan, vähennetäänkö tornin vesimäärää. Käyttöteknikko Rabbe Hellman Porvoon vedestä kertoo, että pelastuslaitoksen ja rakennusviraston kanssa pyritään saamaan tiistaina valmiiksi riskianalyysi. Siinä selvitetään, mitä on huomioitava, jos jotakin sattuu. Samalla mietitään, viedäänkö tornille varoituskylttejä. Hellman huomauttaa, että Porvoon vesitorni sijaitsee syrjässä.

Lisäksi Porvoon tornin rakenteet tarkastetaan mahdollisimman pian.

(MTV-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme