Mainos
Mainos

Iitin myrsky tuli kalliiksi

Myrskyn Iitissä eileniltana tekemät tuhot ovat miljoonaluokkaa. Ne aiheutti poikkeuksellisen voimakas trombi, joka kaatoi satoja puita, vaurioitti kesämökkejä ja autoja sekä aiheutti sähkökatkoksia ja tukki teitä.

-Puita on kaatunut myrskyalueella hajalleen sikin sokin, kertoi Iitin palopäällikkö Petri Hammar tarkastettuaan aluetta perjantaina lentokoneesta. Alkuraivaus on jo tehty mutta raivausta riittää tuhoalueella vielä viikkokausiksi.
Hammar arvioi aineellisten miljoonissa markoissa laskettavien vahinkojen lisäksi syntyneen myös maisemallisia vaurioita. Mm. Iitin kirkonkylä valittiin muutama vuosi sitten yhdeksi Euroopan kauneimmista kirkonkylistä. Nyt myrsky runteli sen kesäteatteria myöten.

-Tänne tulee viikonvaihteessa varmasti paljon kesämökkiläisiä katsomaan, miten heidän huvilansa on käynyt, sanoi Hammar. -Iitissä on pari tuhatta kesäasuntoa ja monet omistajat ovat pääkaupunkiseudulta.
Henkilövahingoilta parituntisessa rajuilmassa selvittiin yhtä lievää loukkaantumista lukuunottamatta. Myöhään iltaan etsitty emäntä löytyi terveenä sukulaistensa luota kyläilemästä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme