Mainos
Mainos

Ikaalisten kylpylän päärakennus desinfioidaan vatsataudin takia

Ikaalisten kylpylän vanha päärakennus tyhjennetään ja desinfioidaan ensi viikolla vatsatautiepidemian takia. Pääsiäistä edeltäneellä viikolla puhjenneeseen epidemiaan on sairastunut ainakin 90 asiakasta ja talon työntekijää.

Yleiset tilat ja 55 asuinhuonetta sisältävä rakennus toimii kuntoutuksessa olevien sotainvalidien ja rintamaveteraanien majoitus- ja ruokailutilana. Kuntoutusyksikön ja kylpylän ylilääkäri Timo Ruusila ei pidä tilannetta kovin vakavana.

-Vatsakipuja ja ripulia aiheuttava tauti on lyhyt, mutta epämiellyttävä. Terveet aikuiset selviävät siitä reilussa vuorokaudessa, mutta iäkkäämmillä oireet voivat pitkittyä.

Taudin aiheuttajaa on jäljitetty ottamalla näytteitä elintarvikkeista, tiloista ja allasvedestä sekä sairastuneiden ulosteista.

-Vatsatautia on talven aikana esiintynyt runsaasti sekä Pirkanmaalla että muuallakin maassa. Suurella todennäköisyydellä tauti on tullut taloon jonkun asiakkaan mukana, arvelee Ruusila.

Ruusilan mukaan tauti onnistuttiin heti alkuvaiheessa rajaamaan vanhaan päärakennukseen. Muissa tiloissa asuvia on informoitu tilanteesta ja korostettu erityisesti käsihygieniaa, koska tauti tarttuu käsi-suu-reittiä. Tilanne ei ole aiheuttanut asiakkaissa suurempaa huolestumista.

Karanteeni vahvistaa käsittelyn

Nykyään kuntoutumiskeskukseksi nimetty vanha päärakennus tyhjenee keskiviikkoiltapäivään mennessä. Sen jälkeen rakennus siivotaan ja kaikki pinnat käsitellään hypokloriittiliuoksella. Lisäksi kaikki tekstiilit pestään ja vaihdetaan. Rakennus pidetään suljettuna neljä vuorokautta.

-Jo pelkkä karanteeni riittäisi tappamaan viruksen, mutta käsittelemme tilat, koska haluamme päästä taudista eroon kertarysäyksellä, selvittää Ruusila.

Ruusilan mukaan vastaavia pienepidemioita todetaan erilaisissa laitoksissa vuosittain muutamia kymmeniä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot