Mainos
Mainos

Ikääntyneet ulkoilevat yhä enemmän

Ikääntyneet suomalaiset ulkoilevat yhä enemmän, selviää Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) väestötutkimuksesta.

Yli 90 prosenttia 65-74-vuotiaista harrastaa ulkoilua ja osallistuu useisiin ulkoiluharrastuksiin. Suosituimpia ulkoiluharrastuksia ovat kävely, uinti, pyöräily, marjastus ja mökkeily sekä rannalla oleskelu.

Ulkoilua harrastavia senioreita on nyt yli 70 000 enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Ikäluokka on nyt myös aiempaa suurempi.

Koko suomalainen aikuisväestö harrastaa ulkoilua keskimäärin 2-3 kertaa viikossa.

Suosiotaan ovat kasvattaneet muun muassa sauvakävely, juoksulenkkeily ja mökkeily. Taitolajeista puolestaan kalliokiipeily ja golf ovat olleet nousussa.

Valtaosalla suomalaisista on monipuoliset ulkoilumahdollisuudet lähellä vakituista asuinpaikkaa ja oma lähimetsä löytyy keskimäärin 700 metrin päästä.

Lähes kaikilla on perustaidot maastohiihtoon, uintiin ja marjastukseen. Myös sienestämisen hallitsee 75 prosenttia suomalaisista, selviää Metlan tutkimuksesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot