Mainos
Mainos

Ikääntyneiden työllistämisedellytyksiä parannetaan

Ikääntyneiden, 55 vuotta täyttäneiden työttömien työllistämisedellytyksiä aiotaan parantaa. Hallitus antoi tänään eduskunnalle esityksen määräaikaisesta laista, jonka perusteella 55 vuotta täyttänyt työtön voisi ottaa vastaan aiempaa pienempipalkkaisen tilapäisen työn ilman, että hänen eläketurvansa heikentyy.

Muutoksen on määrä tulla voimaan heinäkuun alusta. Esityksen mukaan eläkeikään jäljellä olevaa aikaa ei liitettäisi kymmenen kuukauden tai sitä lyhyempään työ- tai virkasuhteeseen. Tällöin ikääntyneen työttömän tulevan ajan eläke laskettaisiin edelleen työttömyyttä välittömästi edeltäneen ansiotulon perusteella.

Vuoden 1994 työeläkeuudistuksen tavoitteena oli mahdollisimman monen työkykyisen pitäminen työelämässä tai palauttaminen työelämään. Myös vuoden 1996 työeläkelakien muutosten tarkoituksena oli kannustaa työssä pysymistä siten, että työntekoa jatkamalla ansaittaisiin parempi eläke kuin siirtymällä ennen vanhuuseläkettä pois työelämästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme