Mainos
Mainos

Ikääntyvät halutaan pitää työelämässä

Työnantajia houkutellaan erilaisten maksujen alennuksilla pitämään ikääntyneitä työntekijöitä nykyistä pidempään työelämässä. Maksuhelpotukset ovat osa viisi vuotta kestävää kansallista ikäohjelmaa, josta hallitus teki periaatepäätöksen tänään.

Tavoitteena on edistää ikääntyneiden työttömien pääsyä takaisin työelämään ja toisaalta hillitä työssä olevien ennenaikaista siirtymistä eläkkeelle.

Työnantajille kaavaillaan työkyvyttömyyseläkkeiden omavastuun lieventämistä silloin, kun ikääntynyt pitkäaikaistyötön palkataan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lisäksi selvitetään, voisiko työantajan omavastuu työttömyyseläkkeissä tulla voimaan asteittain ja tulisiko sen olla samansuuruinen kuin työkyvyttömyyseläkkeessä.

Hallitus neuvottelee asioista työmarkkinaosapuolten kanssa. Tarkoituksena on, että muutosesitykset valmistuvat maaliskuun loppuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme