Mainos
Mainos

Ikääntyviä patistetaan elintaparemonttiin hyvissä ajoin

Ikääntyvän väestön terveydenhuollolle tuomiin kustannuksiin halutaan varautua.

Valtakunnallisilla kansanterveyspäivillä todettiin tänään, että yhteiskunnalle tulevia kustannuksia voitaisiin merkittävästi pienentää, puuttumalla ikäihmisten terveysongelmiin jo hyvissä ajoin ja siirtämällä niitä myöhempään ikään.

- Kansanterveydellisesti se on ilman muuta selvää, että ehkäisy on parasta ja halvinta, toteaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokset pääjohtaja Pekka Puska.

Ikäihmiset halutaan kiinnittämään huomiota ravintoon, tupakoimattomuuteen ja kohtuulliseen alkoholin käyttöön. Myös liikuntaa tulisi lisätä.

- Kyllä näissä asioissa voidaan myöskin varhaisella toteamisella, esimerkiksi muistisairauksien osalta, tehdä paljon. Myös hoidossa on paljon kehittämistä, Puska listaa.

Puskan mukaan kyseessä on suuri haaste yhteiskunnalle.

- Nyt puhutaan tietysti terveyden ja sosiaalihuollon suurimmasta kustannusosuudesta. Suurimmat kustannukset tulevat nimenomaan tästä kasvavasta ikäihmisväestöstä. Jos siellä osittainkin päästään eteenpäin ongelmien ehkäisyssä niin puhutaan todella suurista yhteiskunnan kustannuksista ja kustannussäästöistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme