Mainos
Mainos

Ikääntyvien työntekijöiden kurssi nousussa

Ikääntyneiden työntekijöiden asema työmarkkinoilla on parantunut. Kaikista ikäryhmistä 50-64 -vuotiaiden työllisyysaste on noussut kaikkein nopeimmin.

Tamperelainen linja-autoyhtiö Länsilinjat kuuluu niihin yrityksiin, jotka haluavat satsata ikääntyviin työntekijöihin. He ovat sitoutunutta ja pitkäjänteistä työvoimaa.

- Työnteon perusmotivaatio on vanhemmalla ikäpolvella jollakin tavoin sisäänrakennettuna. Vanhemmat ihmiset ovat tottuneet tekemään työtä, arvelee Länsilinjat Oy:n hallintojohtaja Terhi Penttilä.

50-64 -vuotiaiden asema työmarkkinoilla on parantunut. Yhteiskunnan kannalta kehitys on positiivinen. Eläkekustannukset käyvät ylivoimaisiksi, mikäli ikääntyneet päästetään siirtymään syrjään.

Työvoimapulan kanssa tasapainoileva liike-elämä on jo löytänyt kuusikymppiset.

- Työnantajat ovat alkaneet nähdä ikääntyneiden vahvuuksia enemmän nuoruuden ihannoinnin rinnalla. Kuitenkin tosiasia on se, että uusia työntekijöitä palkatessa usein nuoret ovat edelleen halutuinta työvoimaa, kertoo tutkija Anna Pärnänen Tilastokeskuksesta.

Länsilinjoilla ikääntyneiden työssä jaksamista tuetaan muun muassa työaika- ja työvuorojärjestelyin. Tärkeä rooli on myös kummikuljettaja-toiminnalla. Jokainen nuori kuljettaja saa tuekseen konkarikummin, joka tarjoaa tulokkaalle tietojaan ja taitojaan. Palkkioksi nuori saa oppia sitoutumisesta ja kummi itse arvostusta, joka auttaa jaksamaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme