Mainos
Mainos

Ikäihmisiin kohdistuva väkivaltaa jää liian vähälle huomiolle

Ikäihmisistä väkivallan riskiryhmässä ovat naiset, korkean iän saavuttaneet miehet, dementiaan sairastuneet ja huonokuntoiset.

Sosiaali- ja terveysministeriön mielestä ikäihmisiin kohdistuvaan väkivaltaan on kiinnitetty liian vähän huomiota. Väkivallan yleisyyttäkään ei ole juuri tutkittu. Projektipäällikkö Sirkka Pertun mukaan ongelma tunnetaan vanhustenhuollossa, mutta tarkkoja lukuja ei ole Suomesta saatavilla.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan noin neljä prosenttia 65 vuotta täyttäneistä kärsii perheväkivallasta. Väkivaltaan syyllistyvät muun muassa puolisot, lapset ja lapsenlapset. Ikäihmisistä väkivallan riskiryhmässä ovat naiset, korkean iän saavuttaneet miehet, dementiaan sairastuneet ja huonokuntoiset.

Väkivaltaa tai uhkaa kokeneet ikäihmiset voivat soittaa kesäkuun ajan omaan puhelinlinjaan. Maksuttomat puhelut ovat luottamuksellisia ja soittaja voi puhua nimettömänä. Puhelimeen vastataan maanantaista perjantaihin kello 12-16. Puhelinnumero on 0800 04600.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot