Mainos
Mainos

Ikärajavalvonta tuohduttaa: "Kyllä mukulat röökinsä jostain hankkivat"

Alkoholi- ja tupakkatuotteiden hankintaan liittyvät kauppojen uudet ikärajavalvonnan ohjeistukset jakavat MTV3:n lukijoiden mielipiteitä.

Alkoholia, tupakkaa tai tupakointivälineitä ostavan ikä tarkastetaan tästä päivästä alkaen aina, jos asiakas vaikuttaa alle 30-vuotiaalta. Tähän saakka ikäraja on ollut 23 vuotta. Kaupan edustajat haluavat näin ehkäistä alkoholin ja tupakan myyntiä alaikäisille.

Monissa lukijakommenteissa uutta ohjeistusta kritisoidaan hyödyttömäksi.

Kommenteissa kritisoidaan muun muassa sitä, että ohjeistuksella ei pystytä vaikuttamaan siihen, että täysi-ikäiset ihmiset käyvät hankkimassa alaikäisille alkoholia.

– Kyllä ne mukulat jostain röökinsä hankkivat, vaikka paperit ja sotilaspassit tarkastettaisiin 60-vuotiailta, todetaan erään kommentin yhteydessä.

Muutamissa kommenteissa uudistus lytätään täysin lapselliseksi:

– Seuraavaksi varmaan tulee laki, joka edellyttää kolesteroliarvon ilmoittamista kassalle ennen voin ostamista, toteaa lukija MTV3:n Facebook-sivuilla.

Joissakin kommenteissa pelätään, mihin uusi ikärajaohjeistus tulee jatkossa johtamaan. Ylilyönneistäkin löytyy esimerkki:

– Ostin ruokaostoksia ja muun muassa yhden tiramisu-jälkiruoan. Myyjä alkoi kysyä papereita tästä tiramisusta koska se sisältää hieman alkoholia. Ikää minulla on siis 24 vuotta.

Uusi ikärajaohjeistus saa kuitenkin myös kehuja lukijoilta. Eräässä kommentissa huomautetaan, että ohjeistuksella pyritään edistämään terveellistä elämäntapaa, joka on paikallaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme