Mainos
Mainos

Ikinuori Aira Samulin: Vanheneminen ei ole kauhukuva

Ikinuori tanssija Aira Samulin viettää tämänkin kesän pitkälti työn parissa, kun hän emännöi matkailutila Hyrsylän mutkaa Nummi-Pusulassa. Hyrsylän mutkaan tuleekin kesän aikana satoja vieraita tutustumaan lelumuseoon, ympäröivään luontoon ja juomaan hirsilinnan tuvassa kupposen kahvia.

- Mun pojantytär oli kerran kokoamassa kahvikuppeja täällä Hyrsylän mutkassa ja joku kysyi, että mitä tuo Aira treenaa kun se pysyy noin hyvässä kunnossa, niin se sanoi, että se juoksee rahan perässä, Samulin nauraa.

Matkailuemännöimisen lisäksi Aira Samulin on tanssija, viihdyttäjä ja puhuu julkisuudessa paljon vanhuudesta ja mielenterveydestä. Hän kertoo pistäneensä huolestuneena merkille, että jo lapset näyttävät pelkäävän vanhenemista.

- Kun ne tulee mun luo silmät pyöreinä ja sanoo, että voi kun mä olisin tuommonen sun ikäsenä. Mä olen alkanut miettiä että onko niillä joku kauhukuva vanhuudesta.

- Sitä pitäisi antaa sellainen kuva, että jokainen ikäkausi on ainutlaatuinen ja ihana. Mä en ainakaan voi olla yhtään nuorempi enkä palata elettyyn elämään, vaan elän tätä päivää ja huomista. Mä olen 84, niin uskokaa vaan!

Samulin viettää lomapäiviä silloin kun ei vierasryhmiä. Tosin hän omien sanojensa mukaan tekee silloinkin sellaisia asioita, jotka ovat jääneet kiireisinä päivänä rästiin. Tästä kaikesta luulisi, että Aira Samulin kuuluu niihin ihmisiin, jotka eivät tarvitse paljon unta.

- Minä tarvitsen paljon unta. Silloin kun Hyrsy-kissa vielä eli ja eli vanhaksi, niin meiltä kysyttiin että mikä on pitkän ikänne salaisuus. Minä sanoin, että nukutaan tarpeeksi. Me katsotaan mitä me syödään, me venytellään, emme läträä viinaa.

Lapset ovat hyvin tiukasti osa Samulinin elämää. On omat lapset, lapsenlapset ja vieläpä neljäs polvi lapsenlapsenlapsia.

- Mun pojanpoikani kysyi, että miksi mua nyt sanotaan kun on jo toinen mummo, niin sitten hän keksi "ylämummo."

  • Kesäterässä-sarjassa haastattelemme eri alojen tunnettuja vaikuttajia ja kysymme millä mielellä he ovat lomalla. Mitä suuria asioita pyörii mielessä, mitä tekee kun on oikein kunnolla lomalla eli kesäterässä. Huomenna säveltäjä-kapellimestari Leif Segerstam kertoo mikä pitää yllä luovuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme