Mainos
Mainos

IL: Häirikkö piinasi Sipilän perhettä – uhkasi vaimoa ja lapsia henkirikoksella

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin eilen syytteitä, jotka liittyvät pääministeri Juha Sipilän vaimon ja perheen uhkaamiseen. 

Syytteen mukaan suomalaismies uhkaili puhelimitse kuluneen vuoden helmikuussa pääministeri Juha Sipilän vaimoa Minna-Maaria Sipilää ja heidän lapsiaan. Asiasta kertoo Iltalehti.

Minna-Maaria Sipilä kertoi oikeudessa, kuinka puhelimessa agressiivisesti käyttäytynyt mies sanoi raiskaavansa ja tappavansa Sipilän vaimon ja lapset. Tuntemattomasta numerosta soittanut mies oli viitannut puhelussa myös Sipilän perheen kuolleeseen poikaan.

– Hän sanoi, että poikamme luokse tehdään kohta seuraa taivaaseen, Minna-Maaria Sipilä kertoi.  

Sipilä oli kertonut oikeudessa arvelevansa, että miehellä oli mielenterveysongelmia ja oli siksi yrittänyt rauhoittaa tätä puhelun aikana. Mies oli kuitenkin alkanut räyhätä uudelleen, jolloin Sipilä oli päättänyt lopettaa puhelun. Mies oli yrittänyt tämän jälkeen soittaa vielä muutaman kerran uudestaan.

Uhkailujen seurauksena Sipilöiden lapset muuttivat henkilötietonsa salaisiksi ja he hankkivat turvaelektroniikkaa.

Uhkaillut muitakin poliitikkoja

Kihlakunnansyyttäjä vaatii syytetylle ehdollista vankeutta kolmesta laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta sekä huumausainerikoksesta. Syyte huumausainerikoksesta johtuu poliisin kotietsinnässä löytämästä kannabisviljelmästä.

Muut uhkailusyytteet liittyvät vihreiden kansanedustajien Emma Karin ja Ozan Yanarin uhkailuun.

Oikeuden on määrä antaa tuomiosta kansliapäätös lokakuun lopussa. Puolustus kiistää syytteet. Sen mukaan kyse on poliittisesta kritiikistä koskien maahanmuuttopolitiikkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme