Mainos
Mainos

IL: Jopa 11-vuotiaat sotkeutuneet huumekauppaan Valkeakoskella – liikkeellä myös kovia aineita

Valkeakosken lastensuojelussa on törmätty jopa ala-asteikäisiin huumeidenkäyttäjiin ja -levittäjiin, uutisoi Iltalehti.

Lehden haastatteleman rikoskomisarion Antti Uusipaikan mukaan kyse on enimmäkseen kannabiksesta, mutta myös amfetamiinista ja huumaavista lääkkeistä.

Myös perhetyöntiiminvetäjä Joni Kumlander toteaa kannabiskokeilujen olevan yhtä yleisiä kuin ensimmäisten tupakkakokeilujen ja tietää, että kannabiksen lisäksi liikkeellä on myös kovia huumeita.

– Ei lasten kautta pitäisi liikkua mitään huumeita, vaan puuttumisessa pitää olla ihan nollalinja. Yksikään lapsi ei tuosta vain lähde mukaan noihin kuvioihin, vaan aina löytyy joku joka vetää mukaan. Taustalta löytyy häikäilemättömiä ihmisiä, Kumlander sanoo Iltalehdelle.

Valkeakoskella on kuluvan vuoden aikana tehty lähes 20 kiireellistä sijoitusta lastensuojelussa. Luvussa on mukana nuorten ja vanhempien päihteidenkäytöstä johtuvia sijoituksia.

Iltalehden tietojen mukaan syyskuussa Valkeakoskella tehtiin ratsia yksityiseen lastenkotiin ja neljää nuorta epäillään huumeiden käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta.

– Jos 15-vuotias on käyttänyt huumeita vaikkapa neljän vuoden ajan ja on jo koukussa, niin lähtökohdat avun antamiseen ovat siinä vaiheessa jo huomattavasti vaikeammat, Kumlander sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme