Mainos
Mainos

IL: Karhu sotki varusmiesten leirin – sotilaiden turvana kuorma-auto

Kainuun prikaatin taisteluharjoitus sai viikonloppuna astetta ikävämmän käänteen, kun karhu sotki varusmiesten leirin ja söi eväät, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan pian kotiutuvat varusmiehet olivat loppusotaharjoituksissa Vuosangan alueella. Leirissä karhu levitteli tavaroita ja eväitä, eikä se lehden mukaan pelännyt ihmisiä lainkaan.

Lehdessä Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen arvioi, että leiriin sitä houkutteli maastomuonat.

– Varusmiehillä oli kuitenkin onneksi kuorma-auto turvana. Lisäksi yksi varusmiehistä sattui olemaan metsämies Pohjois-Karjalasta, ja hän sitten neuvoi ja opasti muita, miten karhun kanssa on käyttäydyttävä, kertoo Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen lehdessä.

Prikaatissa karhua seurattiin hetki ja lopulta arvioitiin karhun aiheuttavan selkeän vaaratilanteen. Maastossa oli viikonloppuna harjoittelemassa yli 3000 ihmistä. Hujanen vahvistaa lehdelle, että poliisilta saatiin eilen lupa karhun kaatamiseen.

Noin vuoden ikäinen karhu kaadettiin tänään aamuyöstä noin kello 01.30.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme