Mainos
Mainos

IL: Kauhua Tjäreborgin lomalennolla - ilmanpaineistus rikkoutui, happinaamarit epäkunnossa

Kreikan Kavalasta lauantai-iltana Helsinkiin lähteneen lentokoneen ilmanpaineistus rikkoutui kesken lennon. Iltalehti kertoo, että happinaamareiden laskeutuminen ja toimimattomuus oli aiheuttanut koneessa painajaismaisia hetkiä. 

Tanskalaisen Jet Time -lentoyhtiön operoima lomalento oli saanut erikoisen käänteen, kun koneen happinaamarit olivat tipahtaneet matkustajien naamojen eteen. Samaan aikaan matkustajilla oli alkanut tuntua kipua korvissa.

Happinaamareiden kunto ja käyttäminen ei kuitenkaan sujunut oppikirjan mukaan. Koneessa ollut espoolainen Tero Laamanen kertoo kuinka esimerkiksi hänen koko happiletkunsa oli lähtenyt irti ja osalle naamaria ei laskeutunut ollenkaan. 

Noin 5-10 minuutin jälkeen happinaamarit käskettiin riisua ja vian kerrottiin johtuneen automaattisen ilmanpaineistuksen rikkoutumisesta. 

Tilanne lennolla oli ollut painajaismainen ja pelottava.

– Ihmiset vain katsoivat toisiaan sanattomasti kauhuissaan, koneessa ollut matkustaja kertoo Iltalehdelle. 

Lentoyhtiö tutkii

Jet Time -lehtoyhtiö on vahvistanut happinaamareiden ongelmat ja tutkii nyt ongelmien syytä.

– Kyseiset happinaamarit on otettu pois koneesta tutkimuksia varten, yhtiön konsernijohtaja Klaus Rehn kertoo.

Varsinainen ongelma oli syntynyt kun ulosvirtausventtiili oli auennut jostain syystä ja päästänyt koneen sisälle liikaa vähähappista ulkoilmaa. Koneen varajärjestelmä oli kuitenkin toiminut välittömästi, eikä varsinaista vaaratilannetta ollut syntynyt. 

Iltalehden uutinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme