Mainos
Mainos

IL: Keskustalla neljä salaista yhdistystä

Keskustan johtoon kuuluvia henkilöitä perusti neljä lähes identtistä yhdistystä vuonna 2007, kertoo Iltalehti.

MTV:n uutiset paljasti torstaina, että kohuyhtiö Nova Group antoi Menestyvä Suomi ry:lle lähes 125 000 euroa vuoden 2007 eduskuntavaalien aikoihin. Iltalehden tietojen mukaan keskustalla on ollut myös muun muassa yhdistykset Menestyvä Lappi ry ja Menestyvä Pohjanmaa ry.

Menestyvä Lappi ry:n puheenjohtajana on toiminut kehittämispäällikkö Lasse Kontiola, ja yhdistyksen osoite on keskustan puoluetoimistolle Helsinkiin.

Menestyvä Pohjanmaa ry noudattaa samaa kaavaa. Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro toimi perustajana, joka nimitti myöhemmin oman vaimonsa puheenjohtajaksi. Yhdistyksen osoitteeksi oli jostain syystä merkitty rovaniemeläinen yksityisasunto.

Kiinteistöpalvelukonserni Nova Groupia ja vaalirahakytköksiä koskeva vyyhti alkoi purkautua viime vuoden toukokuussa. Tuolloin kävi ilmi, että Nova Group oli antanut mittavan summan poliitikkoja tukeneelle Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:lle. Muiden yhdistysten olemassaolosta ei kuitenkaan tuolloin mainittu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme