Mainos
Mainos

IL: Kymmeniä iäkkäitä huijattu – uhrit valittu parkkipaikalla

Kymmeniä ikäihmisiä on huijattu tekeytymällä vakuutusyhtiön tarkastajaksi, kertoo Iltalehti.

Iltalehti kertoo tapauksesta, jossa 85-vuotiaalle miehelle oli soittanut vakuutusyhtiön tarkastajaksi esittäytynyt henkilö, joka totesi miehen kolhineen autoa parkkipaikalla.

Pian puhelun jälkeen miehelle soitti kolhitun auton omistajaksi tekeytynyt, joka kertoi auton korjauskustannusten olleen 500–600 euroa.

85-vuotias ja soittaja sopivat, että mies maksaa korjauskulut käteisellä ja tuo rahat sovittuun paikkaan. Mies alkoi epäillä puheita ja otti yhteyttä poliisiin.

Monet muut eivät ole olleet yhtä onnekkaita: Iltalehti  kertoo, että poliisin tietoon on tullut toistakymmentä vastaavaa tapausta, joista osassa huijattu on maksanut pyydetyn 500–1000 euron suuruisen summan. Huijausta on ymmärretty epäillä vasta jälkikäteen.

Iltalehden mukaan uhreiksi on valittu iäkkäitä, joita on seurattu parkkipaikalla. Heidän henkilötietonsa on selvitetty rekisterinumeron perusteella.

Poliisi on ottanut kiinni 25-vuotiaan miehen, jota epäillään petoksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme