Mainos
Mainos

IL-kysely: Kansan mukaan Sipilän hallitus ei edistä Suomen etua

Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei juurikaan edistä Suomen etua, selviää Iltalehden teettämästä kyselystä.

Taloustutkimus OY:n tekemään kyselyyn vastanneista vain kolme prosenttia oli sitä mieltä, että Sipilän hallitus edistää Suomen ja suomalaisten etua erittäin hyvin. Melko hyvin -vaihtoehdon valitsi 32 prosenttia vastaajista, mutta enemmistö oli toista mieltä. Ei juuri lainkaan -vaihtoehdon valitsi 22 prosenttia ja melko huonosti -vaihtoehdon 35 prosenttia vastaajista.

Kriittisimmin IL-kyselyssä hallitukseen suhtautuivat 25–34-vuotiaat sekä isoissa kaupungeissa asujat. Sen sijaan 65–79-vuotiaiden mielestä Sipilän hallitus edistää Suomen etua hyvin.

Kyselyssä selvitettiin myös suomalaisten suhdetta muihin yhteiskunnallisiin toimijoihin. Hallitusta paremmin suomalaisten etua ajavat kyselyn mukaan SAK (49 % erittäin tai melko hyvin), STTK (40 %), Akava (49 %), EK (43 %), suuret yritykset (57 %), Suomen Yrittäjät (69 %) sekä erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset (85 %).

Kyselyyn vastasi 1003 henkilöä 20.–26. huhtikuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme