Mainos
Mainos

IL: Lähihoitaja kertoo Kupittaan sairaalan vääryyksistä – pitkiä kahvitunteja ja ylilääkintää

Turun Sanomat paljasti viime kuussa epäilyt hoitajien väärinkäytöksistä kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian G2-osastolla. Nyt Iltalehden haastattelema lähihoitajaopiskelija kertoo, mitä hänen harjoitteluaikanaan sairaalassa tapahtui.

Elisa (nimi muutettu) työskenteli sairaalassa harjoittelussa viime syksynä. Hän kertoo Iltalehdelle, että hyvin menneen alun jälkeen häntä alkoi ihmetyttää moni asia. 

Hän kertoo, että hoitajat saattoivat olla kahvilla jopa tunnin, selailla puhelintaan sekä rajoittaa asukkaiden ulkoilu- ja ruokailuaikoja jopa varttiin.

Lisäksi hoitajat jakoivat lääkkeitä yksin potilaiden huoneissa, mikä Elisan epäilyjen mukaan mahdollisti lääkkeiden varastamisen.

Hän kertoo lehdessä kuulleensa ja nähneensä, kuinka asiakkaita ylilääkittiin illalla uneen. Lisäksi hän kertoo todistaneensa asukkaiden riuhtomista ja pakottamista.

Viranomaiset ja Valvira selvittävät parhaillaan kaupunginsairaalan tapahtumia. 

Video: Petrin isä oli puoli vuotta hoidossa Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla. Puolen vuoden aikana isä oli todella huonossa kunnossa:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme