Mainos
Mainos

IL: Parkkisakotus riistäytynyt käsistä

Taloyhtiöiden pihoista on tullut villejä sakkorysiä, kirjoittaa Iltalehti. Lehden mukaan yksityisten valvontayritysten määrä on noussut jo liki kolmeenkymmeneen, kun niitä alkuvuodesta oli vain muutama.

Valvontayritysten lisääntymisen taustalla on korkeimman oikeuden maaliskuinen päätös, jossa se kumosi aiemmat tuomiot ja katsoi, ettei mikään laki estä autojen yksityistä sakottamista.

- Tilanne on riistäytynyt jo sellaiseksi, että kiinteistönomistajat kyselevät meiltä, mitä olemme valmiit maksamaan oikeudesta päästä valvomaan heidän pysäköintipaikkojaan, Park Patrolissa työskentelevä Lauri Mustonen kuvailee Iltalehdessä.

Oikeusministeriössä valmistellaan parhaillaan pysäköinninvalvontaa koskevaa lakia. Kesäkuussa annetussa mietinnössä yksityisille pysäköinninvalvojille annettaisiin mahdollisuus kirjoittaa 20–80 euron maksulappuja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme