Mainos
Mainos

Poliisiauton katon irtoaminen nostatti valkoisen pilven moottoritielle – "Tuuria oli matkassa"

Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä nähtiin torstaina erikoinen "valkoinen pilvi", kun poliisiautosta irtosi kattorakenteet yllättäen kesken ajon.

Tapahtumaa todistanut Jarmo Saariniemi oli itse ajamassa Kemistä Tornioon, kun poliisiauto hurautti hänen ohitseen vasenta kaistaa kovaa vauhtia.

– Näin peileistä siniset valot. Pian se jo tuli vasenta kaistaa ohi reipasta vauhtia.

Saariniemen ihmetys oli suuri, kun parisadan metrin päähän ennättäneestä poliisiautosta nousi jättimäinen "valkoinen pilvi".

– Paperit ja kaikki muu katon lokeroissa ollut irtain pöllähti ilmaan useamman metrin korkeuteen.

Ihmetyksen lisäksi tilanteessa aiheutui todellinen vaara, sillä rakenteista lensi myös muun muassa metallinen alkometrin suukappaleita sisältänyt laatikko. Laatikko olisi saanut aikaan todella pahaa jälkeä lentäessää toistasataa ajaneesta poliisiautosta vastaantulevaa autoa kohti.

– Kyllä siinä oli tuuria matkassa. Jos laatikko oli tullut tuulilasiin, olisi käynyt huonosti, Saariniemi pohtii.

Ei erityistä syytä

Sää tapahtumapaikalla oli tuulinen, muttei mitenkään myrskyisä. Saariniemen mukaan tuuli tuli sivusta.

Iltalehden tavoittama Lapin poliisin viestintäpäällikkö Elina Katajamäki ei osannut kertoa syytä katon irtoamiseen.

 – Poliisiautoissa on varsinaisen rungon päälle asennettu lasikuituinen rakenne, johon muun muassa ajoneuvon hälytysvilkut on kiinnitetty. Tämä rakenne repeytyi irti ilman erityistä selittävää syytä, Katajamäki Iltalehden mukaan sanoo.

Poliisi selvittää tapahtumien syytä. Viestintäpäällikkö kertoi, että ajoneuvo oli otettu käyttöön vuonna 2012 ja että kattorakenne on tarkastettu normaalisti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme