Mainos
Mainos

IL: Sairaala eristettiin syyhyn takia

Lahdessa Jalkarannan sairaala on eristetty tänään syyhyn takia, kertoo Iltalehti. 

Lehden mukaan sairaala on taudin takia eristettynä ainakin kaksi viikkoa. Sairaalaan pääsee sisälle vain hoitohenkilökuntaa.

– Sairaala on ollut sulussa maanantaista kello 14.00 saakka, vahvistaa sairaalan vastaava ylilääkäri Markus Salo Iltalehdelle.

Ylilääkärin mukaan syyhyn on saanut alle kymmenen potilasta useammalta osastolta. Potilaspaikkoja sairaalassa on noin 250. Lehdelle haastattelun antaneen ylilääkärin mukaan vielä ei ole tiedossa, onko syyhy tullut sairaalan sisä- vai ulkopuolelta.

Lehden mukaan sairaalan potilaista valtaosa on vanhuksia, joten myös sairastuneet ovat iäkkäitä.

Jos syyhy talttuu, niin sairaalan eristys lopetetaan aikaisemmin kuin ilmoitetut kaksi viikkoa. 

– Aika voi olla kuitenkin paljon pienempikin. Tartuttavuus voi loppua paljon nopeamminkin, mutta tämä kaksi viikkoa on sellainen turvaraja, Salo sanoo lehdessä. 

Syyhy ei ole vaarallinen tauti, mutta vaatii aina hoitoa. Iltalehti muistuttaa, että syyhyn aiheuttajana on syyhypunkkiloinen ja tauti tarttuu kosketuksen välityksellä.  Iltalehden mukaan syksyn aikana syyhyepidemioita on ollut Etelä-Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme