Mainos
Mainos

IL: Stubb saattaa menettää puolet tuloistaan

Viikonlopusta lähtien entinen kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb saattaa joutua pohtimaan hyvinkin tarkkaan, mihin kaikkeen rahaa käyttää.

Iltalehden mukaan Stubb on toiminut kahdeksan vuotta ministerinä, tavallisen kansanedustajan töitä ei ole plakkarissa päivääkään. Ei myöskään tavallista kansanedustajan palkkiota.

Kun Stubb menetti puoluejohtajan paikan Petteri Orpolle, meni myös valtiovarainministerin salkku ja 12 000 euron ministerinpalkkio. Toki tarjolla on seuraavaksi ulkomaankauppaministerin salkku.

Iltalehden laskelmien mukaan Stubbin peruspalkkio on tällä hetkellä noin 12 300 euroa kuukaudessa. Se koostuu ministerille maksettavasta hieman yli 9000 euron palkkiosta ja puolikkaasta kansanedustajan palkkiosta, joka on noin 3 200 euroa.

Mikäli Stubbista tulee ensimmäistä kertaa elämässään tavallinen rivikansanedustaja, putoaa hänen peruspalkkionsa 6 407 euroon kuukaudessa. 

Esimerkiksi ministerin sidonnaisuusilmoituksen mukaan Stubbilla on puolisonsa kanssa asuntolainaa 654 000 euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme