Mainos
Mainos

IL: Suomen Tukholman-suurlähettilästä epäillään seksuaalisesta häirinnästä – ahdisteli alaisia ja vieraitaan

Iltalehti kertoo, että Suomen Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen olisi ahdistellut alaisiaan ja lähetystössä olevia vieraitaan. Ulkoministeriö on tehnyt sisäisen tarkastuksen Tukholman-suurlähetystöön.

Iltalehti kertoo, että ulkoministeriö on käynnistänyt sisäisen tarkastuksen Suomen Ruotsin-suurlähettilään Jarmo Viinasen toimista. Lehden mukaan Viinasta epäillään seksuaalisesta häirinnästä.

Viinasen alaisista ainakin yhden kerrotaan eronneen alkuvuodesta tehtävästään. Lisäksi suurlähettilään epäillään ahdistelleen lähetystön vieraita.

Eräs ulkoministeriön virkamies kuvailee Iltalehdelle ulkoministeriön selvitystä ja sen sisältöä vakavaksi.

Ulkoministeriö vaitonainen

Ulkoministeriö on toistaiseksi vaitonainen tapauksesta, mutta kertoo, että tarkastus suurlähetystöön on tehty.

Iltalehden saamien tietojen mukaan tapaukseen liittyen on kuultu useita henkilöitä. 

Ulkoministeriön hallintojohtaja Ari Rouhe myöntää lehdelle, että tarkastus suurlähetystöön on koskenut työyhteisön sisäisiä asioita.

Päätös elokuussa

Lopulliset päätökset tarkastusraportin pohjalta tehdään hallintojohtaja Rouheen mukaan vasta elokuussa. Jos suurlähettilään todetaan virallisesti syyllistyneen seksuaaliseen häirintään, voivat seuraamukset olla esimerkiksi huomautus, kirjallinen varoitus, siirto toisiin tehtäviin tai äärimmäisessä tapauksessa irtisanominen.

Ulkoministeriön tarkastusraportti odottaa tällä hetkellä suurlähettiläs Viinasen vastinetta.

Lopullisen päätöksen Viinasen kohtalosta raportin valmistumisen jälkeen tekee ulkoministeri Timo Soini (ps.).

Linkki alkuperäiseen artikkeliin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme