Mainos
Mainos

IL: Tietoja Putinin vierailun turvatoimista saattoi lipsahtaa poliisilta ulkopuoliselle – poliisi vahvistaa tapahtuneen

Täysin ulkopuolinen oululaisnainen on saattanut saada poliisin sisäistä tietoa Venäjän presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailun turvatoimista, kertoo Iltalehti.

STT:n mukaan poliisi vahvistaa täysin ulkopuoliselle päätyneen tietoja Putinin vierailun turvatoimista. Syynä oli näppäilyvirhe sähköpostissa.

Iltalehden mukaan naisen sähköpostiin oli tullut tekstiä poliisin viestiketjusta, jossa keskusteltiin muun muassa Putinin helikoptereiden saapumisen tarkasta kellonajasta. Tieto oli lehden mukaan salassa pidettävää. Viestiketjussa oli tietoja myös Suomen presidentin Sauli Niinistön liikkeistä.

Iltalehden tavoittaman asiantuntijan mukaan ulkopuoliselle ilmeisesti päätynyt viesti on mahdollisesti peräisin poliisin käyttämästä Lync-pikaviestipalvelusta. Syynä tapaukseen saattaa olla virhe tietokoneen lähdekoodissa.

Lehti tavoitti myös toisen viestiketjussa mukana olleista poliiseista. Hän kertoo kuulleensa asiasta ensimmäistä kertaa lehdeltä. Myös Itä-Suomen poliisin päällikkö hämmästeli tapausta lehdessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme