Mainos
Mainos

IL: Yli 20 000 eronnut kirkosta viikossa – moni harkitsee eroa

Evankelisluterilaisesta kirkosta on eronnut reilussa viikossa yli 20 000 ihmistä ja lisää voi olla lähdössä, uutisoi Iltalehti.

Eroamisvyöry alkoi, kun eduskunta äänesti tasa-arvoisesta avioliittolaista viikko sitten perjantaina. Kuluvan viikon perjantai-iltana eronneiden määrä oli kohonnut jo 20300 ihmiseen, lehti laskee.

 Iltalehden mukaan joka seitsemäs kirkkoon yhä kuuluva harkitsee siitä eroamista. Lehti teetti Taloustutkimuksella tällä viikolla kyselyn suomalaisten suhtautumisesta kirkosta eroamiseen.  

Tärkein yksittäinen syy erolle tai eropohdinnalle oli se, että ei enää uskota jumalaan. Vajaa puolet eronneista tai sitä harkinneista ilmoitti tämän syyn vaikuttavan ratkaisevan paljon.

 Myös vanhoillisuus karkottaa evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. Jo eronneista tai sitä harkitsevista 34 prosenttia piti ratkaisevana syynä kirkon mielipiteiden vanhoillisuutta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme