Mainos
Mainos

Ilaskivi tehnyt tutkintapyynnön Stilleristä

Veteraanipoliitikko Raimo Ilaskivi on tehnyt poliisille tutkintapyynnön toimittaja Ruben Stilleristä. Stiller nimitteli televisiolähetyksessä Tarja Halosen presidentin vaalien vaalivalvojaisissa Ilaskiveä Sturmoberführeriksi, rasistiksi ja Suomen Jörg Haideriksi. Helsingin poliisista vahvistettiin torstaina, että Ilaskivi on jättänyt tutkintapyynnön.

-Kyllä tänne sellainen on jätetty. Aikataulullisesti tämän asian ohi menee monta kiireellisempää tutkinnassa olevaa juttua. Kyseessä on asianomistajarikos. Jos osapuolet vielä päätyvät sovintoon, niin tutkinta loppuu siihen, totesi rikoskomisario Taisto Tammi Helsingin poliisista.

Mainittakoon, että entisen natsiarmeijan upseeristossa ei ole "Sturmoberführer" arvoa. Esimerkiksi keskitysleiririkoksista hirttotuomion saanut Adolf Eichmann oli SS-arvoltaan Obersturmbannführer. Stillerillä on kokemusta julkisesta nimittelystä. Takavuosina nykyinen vapaa toimittaja Stiller nimitteli radio-ohjelmassa Yleisradion toimialajohtajaa Tapio Siikalaa kökkotraktoriksi. Nimittelystä seurasi potkut Ylestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme