Mainos
Mainos

Ilkivaltainen paukuttelu ongelma ennen aattoa

Räjähdeasetuksen mukaan ilotulitteita saa ampua vain uudenvuoden aattona iltakuudesta seuraavaan aamuun kello kuuteen. Tämän ulkopuolella paukuttelusta ja rakettien lähettämisestä voi seurata lievimmässä tapauksessa huomautus tai sakkoja.

Ilmoitukset ilkivaltaisesta paukuttelusta ovat olleet jumittamassa hätäkeskusten päivystystä etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla.

Viranomaiset muistuttavat, että ilotulitteiden käyttö on räjähdeasetuksen mukaan sallittua vain uudenvuoden aattona iltakuudesta uudenvuoden päivän aamukuuteen. Ilotulitteita ei myöskään saa myydä tai antaa alle 18-vuotiaille.

Ilotulitteiden myynti alkoi vasta joulunpyhien jälkeen, mutta lauantaihin mennessä poliisille ja hätäkeskuksiin oli tehty lukuisia ilmoituksia paukuttelusta.

Räjähdeasetuksen salliman ajan ulkopuolella paukuttelusta ja rakettien lähettämisestä voi seurata lievimmässä tapauksessa huomautus tai sakkoja. Jos ilotulitteet ovat aiheuttaneet vahinkoja, siitä seuraa rikosilmoitus ja sen jälkeen vielä aiheuttajalle sakkoja ja korvauksia maksettavaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot