Mainos
Mainos

Ilkka: Armeija tarttuu syrjintään

Armeija aikoo tarttua syrjintään ja kiusaamiseen, kertoo sanomalehti Ilkka. Palvelusajan lopussa tehtävällä kyselytutkimuksella kartoitetaan muun muassa seksuaalivähemmistöihin ja eri etnisiin vähemmistöihin kuuluvien varusmiesten kokemuksia.

Puolustusvoimat kirjasi vuonna 2007 periaatepäätöksen, jonka mukaan kaikkia varusmiehiä on kohdeltava yhdenvertaisesti.

- Mahdolliset ongelmat saattavat liittyä kiusaamiseen tai uralla etenemiseen, kertoo Puolustusvoimien pääesikunnan erikoissuunnittelija Esa Janatuinen.

Tilanteen ei odoteta olevan kovin huono. Seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvia syrjintätapauksia ei ole myöskään kantautunut pääesikunnan, Varusmiesliiton tai Upseeriliiton korviin.

Kyselyllä selvitetään myös, miten sukupuolten välinen tasa-arvo käytännössä toteutuu armeijan harmaissa. Ensimmäinen varusmiesten syrjintää ja kiusaamista selvittävä kysely saataneen tehtyä jo ensi kesänä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot