Mainos
Mainos

Ilkka Herlin osti kuuluisan saaren 2,3 miljoonalla – TS: "Koko homma on rakkauslähtöinen"

Ilkka Herlin osti Gullkronan saaren 2,3 miljoonalla eurolla ja saattaa avata saaren uudelleen yleisölle. Syy oli Turun Sanomien mukaan rakkaus.

Suomen Tavara ja Raha oy, jonka toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja on Ilkka Herlin, on ostanut Gullkronan saaren 2,3 miljoonalla eurolla.

72 hehtaarin kokoinen Gullkrona kuuluu Nauvon eteläiseen saaristoon Turun saaristossa ja se on ollut veneilijöiden suosiossa ennen kuin se suljettiin vuonna 2008.

Herlin saattaa avata saaren uudelleen yleisölle ensi vuonna.

– Mitään ei ole vielä lukkoon lyöty. Missään tapauksessa sitä ei tulla avaamaan yleisökäyttöön kuin aikaisintaan vuonna 2018, Herlin sanoi Turun Sanomien haastattelussa.

Turun Sanomat kertoo, että Gullkronan 40 vuoden ajan omistanut Erikssonien perhe sulki saaren, kun perheen tytär sairastui MS-tautiin.

Herlin on omistanut saaresta pienen osan jo aiemmin. Yhtenä syynä suuremman osuuden ostamiselle oli vaimo Saara Kankaanrinta.

– Koko homma on rakkauslähtöinen, hän sanoi Turun Sanomille.

Saari siirtyi Herlinin omistukseen lokakuussa 2016. Kaupoista kertoi ensimmäisenä Yle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme