Mainos
Mainos

Ilkka: Humalaiset halutaan poliisilta ambulanssien vastuulle

Päihtyneiden kuljetus halutaan siirtää poliisilta ambulanssihenkilöstön vastuulle, kirjoittaa sanomalehti Ilkka. Sisäministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön asettama ryhmä esittää, että päihtyneet voitaisiin kuljettaa putkaan niillä ambulansseilla, joita ei tarvita kiireelliseen sairaanhoitoon.

Työryhmässä on myös harkittu yksityisten vartiointiliikkeiden käyttämistä putkatilojen vartioinnissa.

Poliisi on halunnut jo pitkään päästä eroon työaikaa vievistä päihtyneiden kuljetusreissuista. Pelastushenkilöstö ei ole innoissaan työryhmän kaavailuista.

Suomen Palomiesliiton toiminnanjohtajan Petri Hynnisen mukaan pelastuslaitoksilla tai yksityisillä toimijoilla ei ole ylimääräisiä ambulansseja käytössään, koska kaikki autot on varattu sairaankuljetustehtäviin.

Hynninen arvioi, että jos päihtynyt henkilö on terve eikä ole uhka itselleen tai muille, yhteiskunnan varoilla kuskaaminen menee holhoamisen puolelle. Hän muistuttaa, että ambulanssit ovat ennenkin kuljettaneet päihtyneitä, jos näiden terveydentila on sitä vaatinut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme