Mainos
Mainos

Ilkka ja Pohjalainen: Suurituloiset käyttävät eniten pimeää työvoimaa

Harva suomalainen hyväksyy pimeän työn, mutta lähes puolet on maksanut joskus palkan pimeästi. Asia selviää Ilkan ja Pohjalaisen teettämästä kyselystä.

Noin joka viidennen mielestä pimeä työ on hyväksyttävää jollain alalla. Vähiten paheksutaan palkan maksamista verottomana lastenhoidossa sekä siivoustyössä tai puutarhanhoidossa. Vastaajista 17 prosenttia olisi valmis maksamaan lapsenhoitajalle palkan verottomana.

Lehtien kyselyyn vastanneista 58 prosenttia kertoi, ettei ollut koskaan käyttänyt pimeää työvoimaa. Muilla oli kokemusta harmaan talouden hyödyntämisestä.

Suurituloisimmat ja korkeimmin koulutetut käyttävät eniten pimeää työvoimaa, mutta suhtautuvat kielteisimmin sen käyttöön. Myönteisimmin pimeään työvoimaan suhtautuvat nuoret.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi 1202 suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot