Mainos
Mainos

Ilkka: Ulkomaalaisen puolison ottaminen yhä yleisempää

Yhä useampi suomalainen menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa.

Sanomalehti Ilkan mukaan viime vuonna noin 20 000 miestä ja 19 000 naista meni naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Jo neljän viime vuoden ajan määrä on kasvanut joka vuosi noin tuhannella sekä miehissä että naisissa. Kuluneen 20 vuoden aikana suomalaismiesten ja ulkomaalaisten naisten avioliitot ovat viisinkertaistuneet.

Viime vuonna suurin osa miesten puolisoista tuli Thaimaasta, Venäjältä, Kiinasta ja Virosta. Naisten puolisot puolestaan tulivat Turkista, Britanniasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista.

Väestöliiton erikoistutkija Minna Säävälän mukaan monikulttuuristen avioliittojen määrän kasvun taustalla on suurempi kansainvälisten opiskelijoiden määrä sekä ulkomaanmatkailun lisääntyminen.

Monikulttuurinen avioliitto puretaan kolme kertaa todennäköisemmin kuin saman kulttuurin edustajien välillä solmittu liitto. Säävälän mukaan kulttuurierot, eriävät lastenkasvatustavat tai lyhyt yhdessäolo ennen naimisiin menoa ovat usein avioeron taustalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot