Mainos
Mainos

Ilkka: Vain joka neljäs löydetty sankarivainaja tunnistetaan

Venäjän sotakentiltä löydetyistä suomalaisista sankarivainajista vain joka neljäs on kyetty tunnistamaan, kertoo sanomalehti Ilkka. Suomalaiset ovat etsineet Venäjälle jääneiden noin 12 000 sotilaan jäänteitä vuodesta 1992. Noin 1 100 on löydetty, mutta vain vajaat 300 heistä on tunnistettu.

Viime vuoden etsinnöissä löytyi 21 ja toissavuonna 42 talvi- tai jatkosodassa kaatunutta suomalaista. Etsinnät ovat keskittyneet Karjalan Kannakselle, mutta venäläisten avulla jäänteitä on löytynyt myös Petsamosta.

– Tänäkin vuonna päästäneen yli 20 löytyneeseen, kertoo Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys ry:n asiamies Markku Kiikka.

Jos vainajalta löydetään tunnistelevy, henkilöllisyys voidaan varmistaa sota-arkiston ja omaisilta saatavan dna-näytteen avulla.

Nimettömäksi jääneitä sotavainajia on haudattu valtakunnallisissa sankarihautajaisissa Lappeenrantaan, Joensuuhun, Kajaaniin ja Helsinkiin.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme