Mainos
Mainos

Ilma 2002 -pääsotaharjoitus käyntiin

Puolustusvoimat aloittaa tänään kaksiviikkoisen Ilma 2002 -pääsotaharjoituksen. Pääkaupunkiseudulle keskittyvän harjoituksen pääasiallinen painopiste on ilmapuolustuksessa.

Harjoitus testaa pääkaupunkiseutua vastaan suunnatun strategisen iskun ennaltaehkäisyä ja torjuntaa. Sotaharjoitus siirtyy ensi viikolla Haapajärvelle sekä lentotoiminnan osalta Keski-Suomeen ja Oulun ja Kajaanin seuduille.

Viitostie ei ole Heinolan Lusissa tällä viikolla normaalisti liikenteen käytettävissä, vaan valtatien levennys on varattu pääsotaharjoitukseen osallistuville lentokoneille. Poikkeustilanne koskee myös ensi viikonlopun menoliikennettä.

Maantieliikenne ohjataan vanhalle viitostielle tämän päivän illasta kello 18:sta sunnuntaiaamuun 9. kesäkuuta kello 10:een asti. Reitti tietää noin kilometrin kiertoa, sillä liittymä on Jyväskylän suunnassa. Matka-aikaa lisää vähän sekin, että Lusin varalaskupaikan vaiheilla saa käyttää korkeintaan 60 kilometrin tuntinopeutta.

Sotilaslennot Lusiin alkavat huomenna ja päättyvät lauantaina iltapäivällä. Varalaskupaikkaa käyttää keskimäärin neljä-kuusi konetta päivässä. Joukkoon kuuluu sekä isompia potkurikoneita että Hawkeja ja Horneteja. Paikalliset yhdistykset ovat yhteistyössä maanomistajien kanssa järjestäneet pysäköintipaikkoja niille, jotka haluavat nähdä ja kuulla puolustusvoimien lentokoneet läheltä. Kiertotiellä ei saa pysäköidä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme