Mainos
Mainos

Ilmailualan lakonuhkien sovittelu jatkuu: "Tilanne on hyvin vaikea"

Viime hetken yritys ilmailualan huomenna uhkaavien lakkojen välttämiseksi jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvottelut saattavat venyä myöhään. 

Maapalveluja edustavan Ilmailualan unionin (IAU) puheenjohtaja Juhani Haapasaari arvioi ennen iltaseitsemää, että jonkinlaista etenemistä on illan mittaan odotettavissa. Ratkaisuun pääsyä hän ei lähtenyt ennakoimaan. 

Haapasaari muistutti, että myös catering-työntekijöiden sopimuskiistaan pitää löytyä ratkaisu. IAU on halunnut, että ateriapalvelujen työntekijät voivat pysyä nykyisessä liitossaan työnantajaliiton vaihtumisesta huolimatta. 

Sovittelu pääsi alkamaan illansuussa noin puoli tuntia myöhässä kuljetusliittojen puheenjohtajien kokouksen venymisen vuoksi. 

Työnantajaliitto Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto piti neuvottelutilannetta hyvin vaikeana. Hänen mukaansa edistystä ei ole saatu aikaan käytännössä lainkaan. Lakkojen alkaminen yritetään Aarron mukaan välttää kuitenkin viimeiseen asti. 

Työnantajapuoli on halunnut työehtosopimuksen yhteyteen työntekijöiltä takeet siitä, että Finnairin säästöohjelmasta päästään neuvottelemaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme