Mainos
Mainos

Ilmailualan teknisiä palveluja uhkaa lakko

Ilmailualan Unioni IAU uhkaa aloittaa lakon ilmailualan teknisiä palveluja tarjoavissa yrityksissä kahden viikon päästä maanantaina.

Finnair ilmoitti asiasta maanantaina pörssitiedotteessaan ja kertoi samalla, että ammattiliiton määräämä ylityökielto jatkuu edelleen teknisiä palveluja tarjoavissa yrityksissä, vaikka se peruttiin jo muualta.

Ilmailualan Unionin varapuheenjohtaja Reijo Hautamäki vahvistaa asian. Hautamäen mukaan toteutuessaan lakko vaikuttaisi lentoliikenteeseen vasta muutamien päivien kuluttua. Finnair taas arvioi, että mahdollinen lakko vaikeuttaisi lentämistä merkittävästi.

- Oletimme, että tällä viikolla olisi vielä neuvoteltu, mutta Palvelualojen toimialaliitto kertoi, että eivät neuvottele, jos on lakonuhka päällä, Hautamäki sanoi.

Alan työehtosopimusneuvottelut ovat olleet pysähdyksissä kahden viikon ajan. Neuvotteluja yritettiin jatkaa perjantaina, mutta niissä ei edistytty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme