Mainos
Mainos

Ilmailualan unioni ei lähde tupoon

SAK:lainen Ilmailualan unioni ei aio liittyä mukaan tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun.

SAK:laisen Ilmailualan unionin eilen koolla ollut edustajisto päätti, ettei se lähde neuvottelemaan voimassaolevien sopimustensa muuttamisesta tupon mukaisiksi. IAU:n työehtosopimukset ovat voimassa helmikuun loppuun 2003 saakka. Liitto solmi sopimukset maaliskuussa lakonuhan jälkeen valtakunnansovittelijan esityksen pohjalta.

IAU ilmoitti paheksuvansa Finnair Oyj:n neuvottelumenettelyä henkilöstöpolitiikassaan sekä totesi sanoutuvansa irti yhtiön rakennemuutossuunnitelmista. Liitto aikoo olla mukana vain sopimuksien mukaisissa kehittämisyhteistyöhankkeissa.

Ilmailualan unioni oli marraskuun alussa kuuden tunnin lakossa mielenilmauksena Finnairin henkilöstöpolitiikkaa vastaan. Se katsoi yhtiön rakennemuutosten aiheuttavan jo puutteita lentoturvallisuudelle, IAU:n edustajisto ei tehnyt päätöksiä jatkotoimista, mutta antoi neuvottelukunnalleen ja hallitukselleen valtuudet ryhtyä mahdollisiin toimiin. IAU edustaa noin 3000 Finnairin työntekijää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot