Mainos
Mainos

Ilmailulaitoksen pääkonttori syynä tutkahäiriöihin?

Helsinki-Vantaan lentokentän tutkaongelmien syynä saattaa olla terminaalialueella oleva korkea toimistotalo.

MD-11

Helsingin Sanomien mukaan kentän ensiötutka ei toimi kunnolla, koska Ilmailulaitoksen 13-kerroksinen pääkonttori aiheuttaa tutkaan häiriöitä.

Korkean talon arvellaan synnyttävän tutkaan harhamaaleja ja heijastuksia. Helsinki-Vantaan ensiötutkajärjestelmää ei ole voitu käyttää puoleen vuoteen. Ilmailulaitoksen pääkonttori valmistui lentökenttäalueelle kaksi vuotta sitten.

Lentäkentän tutkaongelmista on puhuttu viime päivinä sen jälkeen kun tuli ilmi etteivät venäläiskoneet näy jostain syystä lentokentän uudessa tutkajärjestelmässä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman tutkasta hävinneen venäläiskoneen kapteeni ihmettelee Suomessa syntynyttä kohua. Venäläiskapteenin mukaan koneen miehistö noudatti tarkasti lennonjohdon ohjeita.

Kapteenin mielestä koneessa tai sen laitteissa ei ollut vikaa, myös koneen radio toimi moitteettomasti. Kapteeni ihmetteleekin Aamulehden haastattelussa, miksi Helsinki-Vantaan lennonjohto ei normaalikäytännön mukaan ottanut miehistöön yhteyttä radiolla koneen hävittyä tutkasta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme