Mainos
Mainos

Ilmailulaitos korvaa lomautukset lomajärjestelyin

Ilmailulaitos aikoo muuttaa työntekijöidensä lomajärjestelyjä välttääkseen lomautukset. Ilmailulaitos ja lakon ulkopuoliset henkilöstöjärjestöt ovat sopineet lomakauden aikaistamisesta. Lomajärjestelyjä muuttamalla saadaan lomautusta vastaavat vaikutukset.

Ilmailulaitoksen lakon ulkopuoliset henkilöstöryhmät korostavat kannanotossaan, että julkisuudessa esillä ollut huono työskentelyilmapiiri koskee vain lennonjohtajia. Finnairin lomautuksia pelkäävä henkilöstö puolestaan vaatii, että lennonjohtalakon sovittelussa raha- ja työilmapiiriasiat on erotettava toisistaan.

Lennonjohtajien lakon sovittelu jatkuu parhaillaan. Kyseessä on ensimmäinen varsinainen sovittelu sitten viime perjantain, jolloin lennonjohtajat hylkäsivät Saloniuksen tekemän sovintoesityksen.
Salonius on tavannut kiistan osapuolia jo aiemmin tällä viikolla. Tuolloin hän arvioi osapuolten näkemysten palkkakiistassa lukkiutuneen täysin paikalleen.
(MTV3-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme